Majonéza a z ní vyrobené produkty mají řadu výhod. Domácí majonéza je podstatně levnější než kupovaná, kdykoli si ji můžu vyrobit, neobsahuje konzervační látky, emulgátory a barviva, výrobou z mléka místo syrových vajec neriskuji salmonelu, vybrat si můžu oleje za studena lisované, které i tak v rodině užíváme pro zdraví a podporu imunity . Kvalitu použitého oleje v majonéze mám narozdíl od kupované pod kontrolou a i u levnější varianty kdy použiji běžný olej je majonéza kvalitnější a levnější. Při výběru za studena lisovaných, kvalitních olejů se pak tato majonéza promění v super potravinu, kterou vám lékař zakazovat nebude.
 
1 dcl mléka
1,5 dcl oleje
Obě suroviny nechám stát asi dvě hodiny v pokojové teplotě, aby jejich teplota byla stejná. Předejdu tak možnosti, že se majonéza nepovede a srazí se. Olej vlévám pomalu až je majonéza hustá. Množství oleje se liší podle jeho typu.
Majonézu dochutím podle chuti solí a šťávou z citronu.
video návod ZDE
odkaz pro nákup kvalitních, za studena lisovaných BIO olejů za velkoobchodní cenu -20% ZDE