300 ml vody

bobkový list, 5 hřebíčků, nového koření a celého pepře

na špičku nože zázvoru a skořice. 

Koření povařím a nechám vyluhovat, nebo použiji hotové paštikové koření. Vyperu 100 ml červené čočky a v odvaru z koření ji uvařím. Nechám vychladnout rozmixuji se lžičkou soli a 30 ml lněného oleje ( lze použít i jiný, za studena lisovaný olej) a přidám lžíci rozmixovaného psyllia Dr.Popova. Je velmi kvalitní a má vysokou bobtnavost.

Tento základní recept paštiky můžeme doplnit mandlemi, ořechy, dochutit například česnekovým pepřem, nebo směsí na zvěřinu ... možností je mnoho a chuť můžeme dolaďovat i chutí kvalitního oleje. Dobrou chuť !

Vysoce kvalitní, za studena lisované oleje s cenou -20% v závěru objednávky získáte ZDE