Lehounký dort pro všechny příležitosti, ale nazvala jsem jej Radost a láska, protože bude svatba v rodině a máme rádi lehké moučníky.
Těsto na korpus používám ráda na svatební dorty, ale je možné jej použít i na jiné moučníky.
4 vejce
10 dkg krystalového cukru, nebo Erythritolu
20 dkg polohrubé mouky
12 ml vlažné vody
12 ml oleje
1/2 prášku do pečiva
vanilka, citronová kůra
Z bílků vyšlehám sníh, žloutky vyšlehám s cukrem, přidám olej a ostatní suroviny. Naliji do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Peču v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.
KRÉM:
150 g Choceňského jogurtu
100 g Čekankového sirupu
250 g Mascarpone
250 ml Sojové šlehačky
1 lžíce Psyllia na vaření
vanilka
Vyšlehám do tuha šlehačku. Jogurt a čekankový sirup rozmixuji, přidám lžíci Psyllia na vaření Dr.Popova, vanilku a vyšlehám dohtomady s Mascarpone. Smíchám dohromady se šlehačkou a ihned plním vychladlý dortový korpus, protože psyllium začne pozvolna krém zahušťovat.
POLEVA:
150g jahod
50 g Čekankového sirupu
1 malá lžička Psyllia na vaření Dr.Popova
Vše rozmixuji a nalipoliji na povrch dortu. Poleva rychle houstne v jemné želé. Dozdobím čerstvým ovocem, nechám vychladit v lednici.
Dortík je o průměru 18 cm