Lehounký dort pro všechny příležitosti, ale nazvala jsem jej Radost a láska, protože bude svatba v rodině a máme rádi lehké moučníky. 

Těsto na korpus používám ráda na svatební dorty, ale je možné jej použít i na jiné moučníky.

   4           vejce

10 dkg   krystalového cukru, nebo Erythritolu

20 dkg  polohrubé mouky

12 ml   vlažné vody

12 ml   oleje

1/2      prášku do pečiva

vanilka, citronová kůra 

Z bílků vyšlehám sníh, žloutky vyšlehám s cukrem, přidám olej a ostatní suroviny. Naliji do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Peču v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.

KRÉM:

150 g       Choceňského jogurtu

100 g      Čekankového sirupu

250 g       Mascarpone

250 ml   Sojové šlehačky  

1 lžíce Psyllia na vaření

vanilka

Vyšlehám do tuha šlehačku. Jogurt a čekankový sirup rozmixuji, přidám lžíci Psyllia na vaření Dr.Popova, vanilku a vyšlehám dohtomady s Mascarpone. Smíchám dohromady se šlehačkou a ihned plním vychladlý dortový korpus, protože psyllium začne pozvolna krém zahušťovat.

POLEVA:

150g      jahod 

   50 g    Čekankového sirupu

      1       malá lžička Psyllia na vaření Dr.Popova

Vše rozmixuji a nalipoliji na povrch dortu. Poleva rychle houstne v jemné želé. Dozdobím čerstvým ovocem, nechám vychladit v lednici.

 Dortík je o průměru 18 cm