Recept vhodný pro DIA, bezlepkovou dietu, redukční dietu i Low Carb

6  bílků

4  lžíce drcených vlašských ořechů

2  lžíce psyllia Dr.Popova

4  lžíce Erythritolu

Bílky vyšlehám se špetkou soli a postupně do nich zašlehávám Erythritol. Vmíchám oříšky smíchané s psylliem a těsto rozprostřu rovnoměrně na plech s pečícím papírem potřeným kokosovým olejem. Peču na 170°C v předehřáté troubě cca 10 minut, aby plát zůstal světlý. Po vychladnutí rozkrojím na tři díly a naplním krémem, nakrájím na 16 stejně velkých zákusků a máčím v hořké , vysokoprocentní čokoládě.

Krém:

1  Mascarpone

1  dcl silné kávy

1  lžíce rumu

3 lžíce čekankového sirupu

1 zarovnaní lžíce Psyllia na vaření Dr.Popova

Pro lehkost krému můžete vmíchat 1/2 vyšlehané šlehačky, ale není potřeba. Krém sice není tak lehký, ale výhodou bude nižší tučnost krému.