Recept vhodný pro DIA, bezlepkovou dietu, redukční dietu i Low Carb
6 bílků
4 lžíce drcených vlašských ořechů
2 lžíce psyllia Dr.Popova
4 lžíce Erythritolu
Bílky vyšlehám se špetkou soli a postupně do nich zašlehávám Erythritol. Vmíchám oříšky smíchané s psylliem a těsto rozprostřu rovnoměrně na plech s pečícím papírem potřeným kokosovým olejem. Peču na 170°C v předehřáté troubě cca 10 minut, aby plát zůstal světlý. Po vychladnutí rozkrojím na tři díly a naplním krémem, nakrájím na 16 stejně velkých zákusků a máčím v hořké , vysokoprocentní čokoládě.
Krém:
1 Mascarpone
1 dcl silné kávy
1 lžíce rumu
3 lžíce čekankového sirupu
1 zarovnaní lžíce Psyllia na vaření Dr.Popova
Pro lehkost krému můžete vmíchat 1/2 vyšlehané šlehačky, ale není potřeba. Krém sice není tak lehký, ale výhodou bude nižší tučnost krému.