1 odměrka sýrové omelety, trocha drceného chilli, oregáno, 1/2 odměrky psyllia a 1,5 dcl vody. Nechám nabobtnat a na plech s pečícím papírem, postříkaný kokosovým olejem ve spreji těsto rozetřu na co nejtenčeji. Peču v troubě na 200°C až do lehkého růžovění placky. Mezi tím si nastrouhám cuketu, vhodím do vroucí , osolené vody a ihned scedím. Na pánvi s olivovým olejem prohřeji jemně nakrájené dva stroužky česneku, vložím cuketu, trošku posolím a nechám lehce odpařit vodu. Mozzarellu light nastrouhám na hrubém struhadle a nakrájím na tenké proužky upečenou omeletu a vše smíchám dohromady. Na zdobení si nechám trochu Mozzarelly zvlášť, aby se nerozpustila v horké směsi. Tento způsob lze praktikovat i jako studený salát, což v horkých , letních dnech oceníme. Porce je opravdu velmi sytá a moc dobrá, proto pro F1 si ji klidně rozdělte na dvě jídla a přidejte zeleninu. Dobrou chuť ! Všechny základní suroviny naleznete ZDE