6 vajec, 7 dkg čekankového sirupu, 5 dkg kvalitního kakaa.
Náplň : 1 šlehačka s nastrouhanou 85% čokoládou bez cukru
               1 šlehačka na zdobení na povrch ( nemusí být )
Z bílků a špetky soli ušlehám tuhý sníh, do žloutků přidám čekankový sirup a vyšlehám. Pozvolna přidávám kakao a nakonec smíchám se sněhem. Peču v předehřáté troubě na pečícím papíru potřeném kokosovým olejem na 220°C asi šest minut. Po vyndání z trouby  zabalím do utěrky, aby těsto dostalo tvar rolády a nezvlhlo. Po úplném vychladnutí plním vyšlehanou šlehačkou se strouhanou čokoládou Cavalier se stévií. 
Roládu můžeme plnit i tvarohovým krémem : jemný tvaroh 250 g, vanilka, erythritol moučka,  1 lžíce rozmixovaného psyllia Dr.Popova, lžíce strouhané čokolády bez cukru
Video recept ZDE