Představuji vám HUGA. Je to vymazlený fešák, jeho kulturu jsem dostala od kamarádky Jarmilky a tak i já zdraví nabízím dál. Tedy kdo máte zájem, ozvěte se a kváskem vás ráda obdaruji. Pojmenovat si už svého mazlíka můžete sami. Já mám prostě HUGA a jemu se to moc líbí. Odměňuje nás zdravým a chutným pečivem, chlebem, knedlíky, vánočkami, vekami i koláči. Droždí již téměř nepoužívám. Dále jej používám tak jako naši předkové na zahuštění nakyslých polévek i omáček včestně segedínského guláše. Ta tocha práce s tím jej krmit a starat se o něj za to zdraví a chuť opravdu stojí ! 

Proč pouřívat kvásek  péct doma kváskový chléb ? Vyplatí se to minimum práce investovat do svého zdraví!

1) jednak vím co do chleba dávám ( bez kypřidel, konzervantů, semletých zbytků starého chleba, barviv ....)

2) použiji  na co mám chuť například semínka, druh mouky, víc kmínu ...)

3) chléb obsahuje velké množství minerálů a při použití celozrnné mouky díky kvásku dokáže tělo živiny lépe využít ve svůj prospěch

4) chleba je stále vláčný, netvrdne a neplesniví

5) kvásek je forma fermentace, tedy pomáhá naší střevní mikroflóře a podporuje růst přátelských bakterií ve střevech

6) kvásek odbourává lepek

7) domácí chleba i z té nejkvalitnější mouky nevychází o moc dráž

8) podporuje imunitu

9) dětem nezakládáme již od útlého věku na alergie a celikálii

10) předcházíme po dietě jojo efektu..... našla bych ještě mnoho důvodů, ale jeden si ještě neodpustím :-)

11) Je to tvůrčí práce, dobrodružství a vůně domova, která láká ke společné snídani.